Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös gombapörkölt Update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg gomba
2 fej vöröshagyma
1 mokkáskanálnyi tengeri só
1 mokkáskanálnyi piros paprika
1 mokkáskanálnyi fekete bors
2 db. babérlevél
2-3 evőkanál olívaolaj
2 dl 12%-os tejföl

Elkészítés:
A hagymát és a gombát nagy elszántsággal és éles késsel megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával gyengéden elkeverjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel tesszük ellenállhatatlanná.
Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesre kevert tejfölt. Visszatéve a tűzre, remek illatokkal üzeni, hogy 3-4 perc alatt elkészül.

Tanácsok:
Javasolt köret: 2-3 szelet puffasztott rizs vagy búza, illetve savanyúság


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas-tejfölös csirkeragu » Tejfölös kekszcsoda » Ízes tejfölös babapiskótás » Tejfölös-sajtos kelbimbó
» Tejfölös csirkecomb » Tejfölös rétes » Tejfölös - rakott hús » Tejfölös sertésraguleves
» .Zöldborsós gombapörkölt » Tejfölös toros hús » Tejfölös lepény » Tejfölös lecsós burgonya
» Fokhagymás tejfölös tészta » Sajtos tejfölös csirke » Juhtúrós-tejfölös burgonya » Joghurtos tejfölös pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.